skip to Main Content

Kleine momentjes onderweg.

Mensen in open moderne metropolen fascineren mij. Ik zal nooit weten wat ze bezig houdt, en wat ze denken en voelen op het moment dat ik op mijn sluiterknopje druk. Ik hoop op zoekend oogcontact of wegkijken – een glimp van emotie, zoals pijn, passie, en verlangen. Maar het blijven natuurlijk mijn interpretaties.

Ik slenter door de straten of post op een hoek of plein. Wachtend op dat ene momentje dat ik kan stelen.  Het lijkt op de verregende beelden van Jeanne Moreau op straat in Parijs, in de zwartwit film ‘Asecenseur pour I’ Echafaud’.  En Miles Davis zet het drama aan. Beelden die nooit te benaderen zijn, maar wel voor mij een inspiratiebron.

Zwartwit geeft mij een goed gevoel, daar kan ik me beter in uitdrukken.

Mijn camera is simpel, ik doe het met een zeer goede 50 mm lens 1,4, bij bestaand licht. Dicht op de mens, puur en eerlijk.

Sip Helder

spaanshelder@ziggo.nl

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top