skip to Main Content

’Oneindig zwart’

’Oneindig zwart’ gaat over een expeditie door de Odadahraun lavawoestijn. Een gebied zonder wegen, zonder begroeiing. Het bestaat enkel uit zwarte lavabrokken met scherpe randen in chaotische formaties en puinvelden. In deze leegte is slechts op één plek water te vinden. Ik heb deze vlakte en bergen te voet in zeven dagen doorkruist. ‘Oneindig zwart’ is een verslag daarvan.

Wanneer je loopt, word je één met het landschap. Je kan niet anders. Het landschap is een eigen entiteit die verhalen bevat. Die verhalen van het landschap worden voelbaar onderweg en jij wordt deel van dat landschap. De leegte, de afwezigheid van kleur, biedt ruimte aan bespiegelingen en een intensieve ervaring van het onderweg zijn. Daarin ligt ook de schat verborgen: de schoonheid van kleine details in deze woeste omgeving. In de leegte valt veel te ontdekken.

Het boek weerspiegelt het zwarte landschap: zo zijn de de zwart-wit foto’s gedrukt op grijs papier, zit er tussenbladen in waar ik in boekdruk zwarte bodemstructuren op zwart gedrukt heb.

www.roelantmeijer.nl

Het boek is te bestellen op:

www.roelantmeijer.nl/bookshop/oneindig-zwart/

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top