skip to Main Content

David van Dam is de winnaar van de Zilveren Camera 2017 Personen in het nieuws en politiek, vier nominaties voor de Zilveren Camera 2017 en de eerste prijs in de categorie Politiek Enkel. Ook een eerste prijs met zijn serie ‘De kinderen van de St. Maartenschool’.

David van Dam: “Wat ik maak moet ook gezien worden”,  zijn foto’s vertellen een verhaal, en hij vertelt bij ons het verhaal achter een aantal van die foto’s.

‘Elke foto kan beter, steeds weer, tot je geen slechte foto meer maakt.

Met deze instelling maakt David inmiddels onderscheidende foto’s…..zo vertelt David ons. Soms is het onderwerp weerbarstig, maar steeds beter lukt het hem daar meer dan een matige foto van te maken;’ zijn slechtste foto’s worden steeds beter!’ David van Dam beperkt zijn onderwerpskeuze niet; hij laat zich leiden door zijn waarneming en zijn nieuwsgierigheid. Zo ontstaan zijn series over de haardracht van Eritrese mannen of een Albino-verkiezing in Tanzania. Zijn journalistieke werk kenmerkt zich door een sterke compositie en verhalende kracht. Met vaak ook een verhaal achter de foto; over hindernissen, geluk en pech. Het spanningsveld tussen idee en uitvoering.

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top