skip to Main Content

Ruigte: over groei, chaos en destructie

In de loop van 2018 hebben Marcel Uding en ik veel plezier beleefd aan een duo-project waarin we ‘ruigte’ zochten in relatief kleine stukken groen binnen de gemeentegrenzen van Culemborg. De onderwerpkeuze is – voor mij – geïnspireerd door het boek Legacy van Joel Meyerowitz en de fotoserie The Land van Sally Mann.

‘Ruigte’ was ook uit fotografisch oogpunt een expeditie. Wat maakt een opname van een pluk groen een visueel interessant schouwtoneel, hoe wordt een bosperceeltje van één hectare een onneembare jungle, wanneer worden stammen een kathedraal? Hoe laat ik de illusie van een ondoordringbare groene muur in stand als mijn groenstrookje nog geen drie meter diep is, met daarachter maisvelden? Wanneer is het eindresultaat überhaupt interessant?

Laat je foto’s aan veel mensen zien. Hoor meningen, haal er uit wat je kunt gebruiken en beslis zelf hoe het verder moet. Katharina Pöhlmann gaf ons tijdens haar voortreffelijke besprekingen in het Fotografencafé Kasteel Woerden raad, vermaningen en suggesties en stuurde ons steeds weer met een vol hoofd naar huis. Op naar de volgende jungletocht, de volgende selectie en het volgende resultaat.In augustus 2018 mochten we ons project presenteren in FotoPlaza; in december hebben we er in Woerden een punt achter gezet met de presentatie van ons boek… RUIGTE.

Kees Molders

kmolders@xs4all.nl

www.fotocode.nl

 

Top
Back To Top