skip to Main Content

Deze opnamen heb ik gemaakt tijdens een fototrip naar Berlijn, juni 2017. Ik had me voorgenomen op zoek te gaan naar stille getuigen van de geschiedenis van de stad, met name uit de Tweede Wereldoorlog. Geen monumenten, maar weinig opvallende littekens in een herstelde en levendige stad. Dat is maar zeer ten dele gelukt door de verleidingen die deze visueel overdonderende omgeving aan een fotograaf presenteert… Het werden straatfoto’s, stadslandschappen, interieurs en topographics. Ik was niet ontevreden, maar veel foto’s pasten niet in mijn thema. Van de besprekers m/v in het Fotografencafé kreeg ik dus ook het advies dat ik strakker, straighter moet fotograferen, meer tijd nemen, beter kijken… Nu moet ik helaas terug voor een nieuwe ronde…;-)

Op mijn foto’s:

– een trotse automobilist met zijn bewonderaars bij een autoshow aan de Kurfürstendamm

– 30 graden Celsius in een vrijwel verlaten Oberwallstrasse.

Mijn website: www.fotocode.nl over fotografie, fotografen, exposities en een beetje techniek.

 

Top
Back To Top