skip to Main Content

Aanvang 20.30 uur: Jan Dirk van der Burg: ‘De schoonheid van het alledaagse’

Jan Dirk van der Burg volgt dit jaar Robin de Puy op als Fotograaf des VaderlandsVoor de Volkskrant legt hij door heel Nederland vast wat mensen met hun vrije tijd doen.

Hij presenteert zijn werk op vernieuwende wijze als show op de bühne. Met fotospektakel ‘Zie je niet vaak’ stond hij op De Parade.

Voor documentair fotograaf Van der Burg levert het menselijk gedrag steeds weer nieuwe beeldverhalen op. Zijn fotoboek Olifantenpaadjes is een klassieker. In zijn werkwijze is de gedachte leidend. Daar past hij het middel op aan. Daar zoekt hij de juiste vorm bij. Dat hoeven dus niet zijn eigen beelden te zijn.

Fotografie is binnen bereik van iedereen gekomen. Mensen zijn niet professioneel met fotografie bezig en dat levert soms hele pure foto’s op. Zijn werkterrein heeft zich van buiten naar binnen verplaatst.

Waarom zou je nog naar buiten gaan om te fotograferen, als er al zoveel moois online staat? Van der Burg werpt zich op als curator van de overdaad aan foto’s op sociale media. De onderwerpen dienen zich aan en hij kiest met een scherp oog en gevoel voor humor. Dat levert series als “Radiatorhoeren’ en ‘wethouders met stekelhaar’ op.

Website: Jan Dirk van der Burg

Maandag 3 december,  Ridderzaal, aanvang 20.30 uur

 

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top