skip to Main Content

Guy Heyligen: Geboren in 1950, wonend te Merksem bij Antwerpen.

Meer dan 40 jaar geleden begon ik te fotograferen met een Pentax kleinbeeldcamera. Al snel schafte ik een Nikon FE met 50 mm, f/1.4 objectief aan. Ik ontwikkelde mijn eerste negatieven in het keldertje van het appartementsgebouw in Deurne bij Antwerpen, waar ik toen woonde. Intussen ben ik al ruim 10 jaar geleden overgeschakeld van analoog naar digitaal. Ik ben een autodidact en volgde de voorbije jaren workshops in binnen- en buitenland bij onder meer Dies Groot, Lee Frost, Guy Edwardes, Johnathan Chritchley, David Noton en Garry Branningan. Ik hou heel veel van het werk van o.m. Bruno Barbey, Steve McCurry, J. Jaime Mota, Alex Webb, Harry Gruyaert, Jean Claude Renault en Henri Cartier-Bresson.

Ik hou van reizen om te fotograferen. De voorbije jaren trok ik o.m. door Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië, Sicilië, Turkije, Marokko en werd ik vooral aangetrokken door Cuba. Ik werk het liefst alleen, dwalend door straten, verwonderend opgaand in de omgeving op zoek naar interessante plekken met oog voor lichtinval, kleur, contrast, achtergrond, licht-schaduw tegenstellingen. Soms sta ik minutenlang op één en dezelfde plek de omgeving te observeren, te pre-visualiseren en te wachten tot er iets gebeurt of iemand het beeld binnenwandelt.

Mijn laatste reeks over Cuba is in kleur. Ik hou heel veel van mono en werk op dit ogenblik aan een reeks over Antwerpen in zwart-wit. Daarnaast ben ik medewerker/fotograaf bij 12th Floor Jazz Antwerpen.

Ik werk aan een website en hoop deze tegen van de zomer klaar te hebben. Een aantal van mijn foto’s zijn te bekijken op Flickr: https://www.flickr.com/photos/24518951@N04/

 

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top