skip to Main Content

Maandag 4 oktober 2021 19:00 uur:

Fotoplaza

Met FOTOPLAZA krijgen bezoekers de gelegenheid fotowerk te presenteren aan publiek. Je krijgt de beschikking over een beamer, groot scherm en de microfoon en kunt zo in gesprek gaan met het aanwezige publiek. Fotoclubs, foto-verzamelaars & -liefhebbers en zeker ook studenten van fotografieopleidingen zijn van harte welkom. Dit keer:

Jan Prins

‘Ik wil de fotografie, soms in combinatie met andere vormen van expressie, gebruiken om vragen te stellen. Soms zijn dat filosofische vragen, soms zijn dat praktische vragen. Maar wel vragen die voor mij actueel zijn, die betrek-king hebben op de ontwikkeling van onze samenleving. De zoektocht naar identiteit, het opgroeien van kinderen, niet oordelend maar zoekend kijken, dat zijn onderwerpen die ik naar voren wil brengen met beeld, tekst en geluid.’

Remco Wesselius

‘Door middel van fotografie creëer ik beelden waarbij ik mij laat leiden door mijn eigen achtergrond en ervaringen. Deze beelden ontstaan door het ge-bruik van al mijn zintuigen, waarbij dus niet alleen mijn ogen, maar juist ook gevoel, geur en gehoor een rol spelen. Mijn eigen visuele beperking is een handicap maar tegelijkertijd ook een zegen. Immers het gevoel neemt een belangrijkere plaats in.

Het project “Pijn” is geïnspireerd door mijn persoonlijke pijn. Ik bedoel daar-mee emotionele pijn, eenzaamheid en “zwartheid”. Het gaat ook over het stellen van grenzen en nabijheid. Ik zoek in het contact met de ander in welke mate hun pijn zich verhoudt tot de mijne.
Het project is een oproep aan de kijker om goed te kijken, en te proberen zich te verplaatsen in die ander.

Monique Witkamp

‘Hoe krachtig kan iemand communiceren zonder woorden? Ik tracht dit terug te brengen in mijn fotografie. Ik leer graag van andere die weinig te vertellen hebben, introvert zijn.’

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit.
Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top