skip to Main Content

Lezing: Twee Snelheden…

Vanavond hebben we maar liefst 2 Zilveren camera winnaars in de zaal: Hans de Kort en Pim Ras! Toegang is gratis, maar kom op tijd, want vol=vol!

20.00 uur: Hans de Kort: ‘Op zoek naar de oorsprong van de fotografie’, tijd 5 sec.

Hans de Kort maakt ferrotypieën; een 19e-eeuwse fotografische techniek. In een 16 x 20 inch technische camera belicht hij metalen platen die met lichtgevoelig collodium zijn geprepareerd. De portretten zijn unieke opnamen te vergelijken met polaroidfoto’s. Door de nostalgische, ambachtelijke techniek en door het feit dat de geportretteerden minstens vijf seconden geconcentreerd moet stilzitten en kijken, lijken zij ons aan te kijken vanuit een andere tijd en dimensie. Hans de Kort sluit met zijn analoge manier van werken aan bij de huidige trend van zoeken naar de oorsprong van de fotografie. De toekenning van de zilveren camera 2019 in de categorie portretten is een bijzondere erkenning van dit type fotografie.

20.30 uur: Pim Ras: ‘Het beslissende moment…’ Tijd 1/1000 sec

Pim Ras is een bekend sportfotograaf. Voor het Algemeen Dagblad heeft hij vele internationale toernooien mogen fotograferen waaronder 10 Europese- en Wereldkampioenschappen voetbal en 9 Olympische Spelen. Hij heeft vele malen de zilveren camera in zowel diverse sport- categorieën als nieuws-/kunst- en de politieke categorie gewonnen. Ook dit jaar viel hij in de prijzen.

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top