skip to Main Content

‘Als sociaal geëngageerd fotograaf vertel ik verhalen in de vorm van documentaires. Met mijn fotografie probeer ik vragen op te roepen over de hedendaagse maatschappij. Het is voor mij een uitdaging mensen te laten nadenken over hun eigen opvattingen en vooroordelen’.

Rob Hornstra heeft een bijzonder oog om de sociale betrekkingen van de wereld op een verstilde manier weer te geven. In zijn foto’s, zien we dagelijkse gebeurtenissen van gewone mensen. Samen met schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen bracht hij tussen 2009 en 2014 de veranderingen in Sotsji en omgeving in beeld in de aanloop naar de Olympische Winterspelen in 2014. In het afgelopen jaar zijn ze het nieuwe meerjarenproject ‘The Europeans’ gestart.

In deze lezing richt hij zich op de potentie van fotoprojecten om verandering te bewerkstelligen. Hij combineert enkele van zijn eigen projecten met projecten van andere fotografen die hem hebben geïnspireerd. Zijn projecten The Sochi Project, Man Next Door en The Europeans komen daarbij aan bod.

Rob Hornstra studeerde cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en won in zijn afstudeerjaar de Photo Academy Award. Andere prijzen volgden, waaronder de Canon Prijs voor innovatieve fotojournalistiek en de World Press Photo. Hij gaf diverse boeken uit in eigen beheer. Zijn werk werd in tal van tentoonstellingen in binnen- en buitenland geëxposeerd en is opgenomen in publieke en private collecties.

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top