Ga naar hoofdinhoud

20.00-21.00 uur Fotoverhalen met Hapé Smeele en Bram Tackenberg

Hapé Smeele: ‘In de luwte van de tijd’.

Hapé Smeele (1962) is fotograaf en uitgever. Hij begon ruim dertig jaar geleden met portretfotografie voor tijdschriften en ontwerpbureaus. Na een paar jaar legde hij zich toe op eigen projecten, in veelal politiek-sociale fotodocumentaires. Midden jaren negentig begon hij met een vijfentwintigjarig project over ‘kwaliteit van leven’ wat resulteerde in een drietal boeken en tentoonstellingen. ‘Een andere werkelijkheid’ en ‘Met de moed van een ontdekkingsreiziger’ werden beiden bekroond. Het laatste deel van dit drieluik werd ‘Onstuimige leegte’.

Op zoek naar nieuwe wegen, verlegt hij regelmatig zijn werkterrein. Van portretfotografie naar documentair werk, naar stillevens en landschapsfotografie. Maar ook van een politieke invalshoek, naar een meer religieuze en poëtische kijk op het leven. In die lijn verscheen onlangs het boek ‘In de luwte van de tijd’.

Bram Tackenberg: ‘Het verhaal achter de Woonkamers’

Bram Tackenberg  is werkzaam als beeldend kunstenaar met als voornaamste medium portret- en documentaire fotografie.

De focus in zijn werk ligt op het leven van alledag; hij is geïnteresseerd in hoe mensen zich verhouden tot hun leefomgeving en de spanningen daarbinnen. Het ontleden als wel het samenvoegen van de mens en haar omgeving is in zijn projecten een terugkerend thema. Zijn fotografie kenmerkt zich door een directe, onverbloemde manier van kijken, wat resulteert in krachtige en tegelijk kwetsbare portretten. Sinds 2014 werkt hij aan de steeds verder uitdijende serie De Woonkamers en maakt hij vaker werk met en voor mensen in gemeenschappen en wijken in verschillende Nederlandse steden

De Woonkamers telt inmiddels ruim 240 portretten, en toont huishoudens in al hun kracht en kwetsbaarheid.

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit.
Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top