skip to Main Content

Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. Deze keer presenteren de volgende fotografen hun werk voor het FCKW-publiek.

19:00u: Karola Jansen – Un Natural Species

In het boek Un Natural Species laat fotograaf Karola Jansen zien hoe plastic, een kunstmatig product dat door mensen is gemaakt, zich versmelt met de natuur en deel uitmaakt van ons leven. Plastic als geïntegreerd in ons leven. Het boek Un Natural Species gaat niet over het gevaar van plastic en de milieuproblematiek. Jansen wil juist dat er met verwondering wordt gekeken naar deze synthetische stof.

Waar je ook kijkt of bent, de confrontatie met plastic is overal. Hoelang zal het nog duren voordat plastic een plek in de natuur heeft veroverd? En dat je plastic zwammen tegenkomt, plastic species in diverse vormen en gedaanten?

19:20u: Douwe Reitsma – Gedreven FocusHet is 5 jaar geleden dat ik tijd kreeg om een serie foto’s over de jagers en het jagen in de Meije te maken. Ik had al contact gelegd met een pachter van jachtrechten en hij vond het prima als ik een keer mee ging. Ook de andere jagers leerden mij in deze periode van 5 jaar kennen. Zij accepteerden dat ik, in plaats van een geweer, altijd een camera in mijn handen had en ik ook daadwerkelijk foto’s schoot. Het uiteindelijke doel was niet een gewoon fotoboek met kleuren foto’s.

Mijn doel was een serie van tussen de 20 en 30 zwart-wit foto’s in de stijl van Ed van der Elsken te maken.

Het zijn uiteindelijk 22 foto’s geworden waarin het verhaal wordt verteld. Het is een niet alledaagse fotoserie geworden.

19:40: Henri Blommers – Plastic Utopia

Dit is een project over de impact van de consumptie op onze omgeving. De serie is een ode aan de natuur met het utopische beeld dat de natuur uiteindelijk krachtig en flexibel genoeg zal zijn om het afval te kunnen absorberen.

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Neem je portfolio mee.

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang als eerste  een uitnodiging voor onze bijeenkomsten.

Back To Top Top