skip to Main Content

Met Photoplaza krijgen aankomende fotografen de gelegenheid fotowerk te presenteren aan een enthousiast fotopubliek. Middels een beamer en microfoon vertonen ze hun werk en gaan ze in gesprek met het publiek over hun fotoverhaal. Een podium/ try-out voor later.
Deze keer maken de volgende (startende) fotografen gebruik van de gelegenheid hun werk voor het FCKW-publiek te presenteren.

– 19.00 – Marijke Stroucken:’ In 2016 ben ik afgestudeerd aan de fotoacademie van Amsterdam. In mijn documentaire projecten onderzoek ik de impact van maatschappelijke, sociale en demografische ontwikkelingen op ons dagelijks leven. Veel van mijn projecten gaan over – al dan niet zelfgekozen – isolement en hoe mensen zich verhouden tot hun omgeving’.

– 19.20 – Leander Varekamp: Hij is een documentair portretfotograaf. Is in 2016 afgestudeerd aan de Fotoacademie te Amsterdam, zijn afstudeerrichting was documentair portret. Zijn specialiteit is zwart-wit portretten. Op zeven jarige leefIijd kocht hij zijn eerste tweedehands fotocamera en bouwde hij zijn eigen donkere kamer. Hij volgde een korte basiscursus fotografie en heeI zichzelf verder alles aangeleerd wat met fotografie te maken had.

– 19.40 – Sandra Minten: ‘Am viață – I have life’ vertelt het verhaal van een Roma familie. Het ontrafelt het bestaan van drie generaties die bij elkaar wonen in een kleine kamer. Ik fotografeer de hoofdpersonen vanuit alle hoeken en standen en wil op die manier emoties vangen, karakters ontdekken en verhoudingen blootleggen. Zo ervaar ze daarbij de diepste verbinding en probeert ze bij de kern van de mensen te komen. Drie generaties in het volle leven geportretteerd; een verhaal over een familie die meer met ons gemeen heeft dan we op het eerste gezicht denken.

Zij vertelt ook hoe ze gekomen is tot het portretteren van deze Roma familie en zij zal iets vertellen over haar boek ‘Am viață – I have life’

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top