Ga naar hoofdinhoud

Fotoplaza 19.00-20.00

Rosalie van der Does

Rosalie van der Does (1996) ziet zichzelf als een soort antropoloog die het fotografisch medium gebruikt om patronen te laten zien in menselijk gedrag. Haar fotografisch werk bestaat uit fotoseries die dagelijkse herkenbare onderwerpen laten zien: bijvoorbeeld ‘SHOPPEN EN PROPPEN’, over het inladen van de auto bij IKEA of ‘GEZONDHEID’, over niezende mensen. Onlangs maakte ze haar eerste fotoboek ‘OPSLAG VERLIEFD’ waarin te zien is hoe Nederlanders hun garagebox gebruiken. Eén beeld is voor haar niet genoeg. Het verhaal wordt volgens haar pas verteld in een reeks foto’s, waarin overeenkomsten en verschillen ontdekt kunnen worden, de fotografische typologie.

Bianca Pauline

Met haar bizarre en fantasierijke Fotokunst laat Bianca Pauline een niet bestaande droomwereld tot leven komen. De beelden zijn nauw verweven met persoonlijke ervaringen. Haar unieke maskers zijn handgemaakt, waarbij zij zichzelf als kunstobject gebruikt. Zij maakt alles van afgedankte materialen. De personages weerspiegelen de innerlijke wereld van haar waarmee ze haar boodschap overbrengt: Haar gezichtsverlamming en genezing vormt hierin een belangrijke rode draad;  “Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, het gaat om de binnenkant van de mens. Met haar camera als penseel, gebruikt zij natuurlijk Rembrandt-licht en attributen als symboliek. Zo biedt zij een luchtige manier om de donkere, emotionele aspecten van menselijke relaties te onderzoeken.

Video Art: https://www.youtube.com/channel/UCrrJ8_EbdUDFLWWhQhCQ75A

Gilles Boeuf

Gilles Boeuf werd geboren in Boulogne-Billancourt (Frankrijk) als zoon van een Frans-Russische vader en een Nederlandse moeder. Over zijn familie schreef hij samen met zijn zus, Marie Boeuf, het kinderboek De laatste prins.

Sinds zijn debuut als dichter in 1998 bij uitgeverij Perdu met Gedichten publiceerde hij de bundel In het groene licht bij Meulenhoff, gevolgd door twee bundels bij De Contrabas. In januari 2020 verscheen zijn nieuwste werk Generaties bij uitgeverij nY. Voor de Stichting Eenzame Uitvaart schrijft hij gedichten voor overledenen zonder nabestaanden.

Zijn fotografisch werk verscheen in een boek over Franse kunstenaars in Nederland. December 2021 verscheen zijn boek PLACE: fotografie en poëzie en collages.

Gilles woont en werkt in Den Haag.

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit.
Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top