skip to Main Content

Barend Houtsmuller workshop ‘Portret-fotografie’
13:30-17:00u

De inhoud
Bij een portret gaat het vaak om het karakter van de persoon, maar soms zijn creativiteit en visie van de fotograaf belangrijker. Licht en schaduw zijn de ingrediënten waar het portret op gebaseerd is. In de workshop wordt met kunstlicht gewerkt. Daglicht komt ook aan bod. Uitgangspunt is dat juist met beperkte middelen een goed resultaat bereikt kan worden. Er wordt geoefend met verschillende standpunten, licht, kader en compositie, houding van het model.
Barend werkt met een ervaren model.

Voor wie?
De workshop is vooral een aanrader indien je een basis wilt leggen voor betere portretfoto’s en aan de hand daarvan je eigen stijl wilt ontwikkelen.

Het programma
13.30 uur: Korte introductie, theorie en een aantal voorbeelden. Als je eigen werk hebt meegenomen, krijg je daar feedback op.
Rond 14.30 komt het model waarna direct begonnen wordt met het fotograferen in de eerste lichtopstelling. Daarna worden nieuwe lichtopstellingen gemaakt. Er worden diverse poses met het model onderzocht.
Rond 17.00 uur afsluiting

Na afloop van deze sessie heb je praktische tips gekregen waar je concreet mee verder kunt. Je bent geïnspireerd; je hebt nieuwe inzichten gekregen en je bent aangemoedigd het verder zelf op te pakken.

Aantal deelnemers 6
Om een goede interactie tussen fotograaf en model te kunnen garanderen, is het maximum aantal deelnemers gesteld op zes. Dus veel persoonlijke aandacht.

Eigen apparatuur
Voor deze workshop heb je een camera nodig waarmee je diafragma en sluitertijd handmatig kunt instellen en die een flitscontact heeft (voor gebruik van de Profoto remote).
Op de set worden ProFoto flitslampen gebruikt. De flitsers bestaan uit paraplu’s, softboxen, grids etc.

Inschrijven ?
De workshop wordt aangeboden voor de speciale prijs van € 87,50 inclusief een fotodiner in het romantische restaurant van Kasteel Woerden. Heb je geen tijd om te dineren dan is de prijs € 69,50; na aanmelding ontvang je een factuur. Heb je interesse? Geef je op vòòr 28 november 2019.

Voor meer info: foto@houtsmuller.com

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit. Vanwege Covid - 19 nu ONLINE 

Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top