Ga naar hoofdinhoud

Workshop met Corrie de Kruif:

Maandag 1 augustus 2022: Aanvang 13.00 – 17.30 uur
Ridderzaal Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 BZ Woerden

Hoe word ik meer mezelf in de fotografie?

Wie kent niet het lastige gevoel over welke richting je op moet gaan met je fotografie? Of de vraag hoe breng ik meer gelaagdheid aan in mijn beelden?

Als je het niet goed weet, ben je vaak geneigd om vooral buiten jezelf te kijken en op zoek te gaan naar wat er mist. Echter door naar binnen te keren, verleg je de focus naar je gevoelens, behoeften, frustraties etc.

Hoe zou het zijn om vanuit de diepere drijfveren, die jou als mens richting geven, nieuwe beelden te creëren? Emoties en gevoelens die ergens diep verscholen liggen of juist net onder de oppervlakte, komen via jouw beelden naar buiten in een taal die mensen raakt, aanspreekt en verbindt. 

Ben je benieuwd naar een andere benadering, die jouw unieke kijk op de wereld centraal stelt?
Schrijf je dan in voor deze uitdagende workshop, waarbij we de diepte opzoeken met behulp van vragen en oefeningen.

PROGRAMMA (voor maximaal 6 deelnemers)

13.30 :  Ontvangst en kennismakingsronde
13.45 – 14.45 :  Presentatie Corrie de Kruif: PresentatieIntriguing Images.’
15.00 – 17.30 : Aan de slag: Hoe word je meer jezelf in de fotografie?

We beginnen met enkele ontspanningsoefeningen om wat meer uit ons hoofd te komen. Vervolgens gaat Corrie samen met jou op zoek naar de belangrijkste beweegredenen achter jouw fotowerk om via je intuÏtie tot meer persoonlijk werk te komen qua inhoud en vorm. Neem een selectie van maximaal 24 foto’s mee.

17.30 – Afsluiting met een drankje

Schrijf je in!

Stuur ons per email je naam, adres en 06-nummer vóór 28 juli 2022. Na aanmelding van tenminste 5 deelnemers, gaat de workshop door. Stort het bedrag op NL39 ABNA 09747 13864 van Stichting Weerlicht ovv Workshop Corrie de Kruif Stuur je mail naar: fotografencafekasteelwoerden@gmail.com. Ter bevestiging wordt er een factuur gestuurd.

Prijs workshop koffie, thee, fris inbegrepen: € 69,50 inclusief btw.
Prijs workshop met deelname fotografendiner: € 99,50 inclusief btw.

Corrie de Kruif ( 1958) intuitive photographer and visual artist

In mijn werk staat de schoonheid van kwetsbaarheid centraal.

Na langdurig werkzaam te zijn geweest met psychologisch onderzoek in de psychiatrie, ben ik op 40-jarige leeftijd fotografie gaan studeren aan de Fotoacademie in Amsterdam. Mijn interesse in het doen en laten van de mens vertaalt zich nu in een autonome beeldtaal, die opnieuw de diepere lagen van ons menszijn als onderwerp heeft.

Mijn projecten focussen o.a. op dualiteiten als kracht en kwetsbaarheid, overeenkomsten en verschillen en hebben vaak ook een sociaal activistisch element, zoals onrecht door onzichtbaarheid, achterstelling en discriminatie (psychiatrie, verpleeghuizen, vluchtelingencrises, racisme).

Wat me erg raakt is dat wij zowel volstrekt uniek zijn, als ook zo ontzettend veel dingen gemeen hebben. In dit laatste ligt voor ons de mogelijkheid met elkaar te verbinden : unity in diversity.

Corrie de Kruif geeft (ook op aanvraag) workshops en/of masterclasses in haar Atelier Lokaal Zonnestraal in de binnenstad van Rotterdam (10 minuten lopen vanaf Rotterdam CS).

M 0646 2303 94
info@corriedekruif.art
www.corriedekruif.art

Locatie:

FotografencafeKasteelWoerden

Kasteel 3

3441 BZ WOERDEN

T 0348 436000

Contact:

Aart Sliedrecht 06 22 908 538

 

Voor fotografen, door fotografen

FotografencaféKasteelWoerden: 6 dagen per jaar Inspiratie en Kwaliteit.
Meld je aan voor onze Actualiteiten en ontvang een overzicht van onze komende activiteiten

 

Back To Top Top